Kolbásszal vigad a magyar!

2017. május 26. 10:55 - KolbászAkadémia

Hogy készül az igazán jó, sütnivaló kolbászhús?

Noha a modern gasztronomia már halból, birkából, szamárból, nyúlból, sőt, még gombás galambból is felvonultat kolbászokat, az igazi magyar sült kolbász sertés húsból készül! De honnan tudjuk melyik malacból lesz finom sült kolbász? sult-kolbasz.jpg

Milyen cocát válasszunk?
Hogyha tényleg friss kolbászt szeretnénk sütni, mindenképp fiatal sertésből kell készíteni – de azért a 100 kiló felé billenjen alatta a mérleg.

Ez azért fontos szempont, mert a fiatal malacnak nem inas-, és 1 mázsás környékén kevésbé vízes a húsa.

tolto.JPGMelyik része kerüljön a sült kolbászba?
Lényeges, hogy megfelelő arányban legyen a zsír és a hús, ezért a lapocka és a kemény hátszalonna a legjobb választás. tolto2.png

Vágjuk, vagy daráljuk a húst?
Tekintve, hogy 4-5 mm-es kockákra kell felaprítani a szalonnát és több kiló húst, egyértelműen egyszerűbb darálni.

Viszont, ha túlságosan finomra van darálva, félő, hogy kiszárad a sült kolbász. Tehát amennyiben tényleg a minőségre törekszünk, érdemesebb késsel nekiveselkedni. street-food-lap-hu-etelek-regen.jpg

 Te is szereted a finom magyar sült kolbászt?

kolbasz.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr912541811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolbásszal vigad a magyar!
süti beállítások módosítása