Kolbásszal vigad a magyar!

2017. május 17. 10:58 - KolbászAkadémia

Meddig kell mennem, hogy egy jó sült kolbászt ehessek végre?

Nem kérdés, hogy jó tizenévekkel ezelőtt élte a sült kolbász igazán a fénykorát. Ahogy felgyorsult a világ, valahogy kikopott a mindennapokból. Az utóbbi néhány évben azonban egyre több hely nyílik, ahol számítanak a régi értékek!hurka-kolbasz1.jpg

Évtizedekkel ezelőtt, aki igazi sült kolbászra vágyott a fővárosban, annak kis eldugott henteseket kellett felkeresnie, hogy mustárba tunkolhassa az ott frissen kisült kolbászokat.

S minthogy nem étteremről, vagy kifőzdéről beszélünk, úgy kellett elfogyasztani a sült kolbászokat, mint egy talponállóban. De a jobb helyeken kaptál mellé kovászos uborkát is a kolbász meg a kenyér mellé.hurka-kolbasz2.jpg

Hogyha egy kis nosztalgiázásra támad kedved, néhol még mindig üzemelnek ilyen jellegű hentes üzletek. Ha pedig igazi gasztro élményre vágysz, akkor street foodos kolbászdát keress.hurka-kolbasz4.jpg

Bizony, az újhullám a sült kolbászt is elértre!
Magos buciba, pirított kiflibe, vagy egyéb más okosságba bújtatják, mindenféle sajttokkal bolondítják, különböző zöldségekkel, fűszerekkel és szószokkal.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr9712510777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolbásszal vigad a magyar!
süti beállítások módosítása