Ahogyan arról már korábban írtunk (itt), a letűnt korokban is nagy kultúrája volt a sült kolbászoknak. Eredetét sokan sokféleképpen bizonygatják ennek függvényében, ám nevének kialakulása talán közelebb visz minket a valósághoz!
Tudtad, hogy a Római Birodalomban a kolbászárusok saját hordozható sütőikkel rótták az utcákat, hogy az éhes népet friss sült kolbásszal etessék?
Anyanyelvükön őket botulariusokként emlegették, portékájukat pedig tomaculumként.
Ugyan a mai sült kolbászhoz volt hasonlatos, ám hústartalma nem vetekedhet korunk szaftos sült kolbászáéval!
Ami viszont már ténylegesen disznóhúsból készült, az a lucanica névre keresztelt sütni való kolbász, Lucania ihlette – ami viszont egy olasz város.
Tehát, ha magát a sült kolbász eredetét firtatjuk, ezen két náció konyhájában kell keresgélnünk!
De ha csak élvezni szeretnénk az ízeket, akkor esszük tovább a legfinomabb sült kolbászt, amit a magyarok készítenek a legjobban!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.