Kolbásszal vigad a magyar!

2017. június 05. 10:45 - KolbászAkadémia

Honnan ered a kolbász?

Ahogyan arról már korábban írtunk (itt), a letűnt korokban is nagy kultúrája volt a sült kolbászoknak. Eredetét sokan sokféleképpen bizonygatják ennek függvényében, ám nevének kialakulása talán közelebb visz minket a valósághoz! 12065915_1050757544964143_2570665907041987010_n.jpg

Tudtad, hogy a Római Birodalomban a kolbászárusok saját hordozható sütőikkel rótták az utcákat, hogy az éhes népet friss sült kolbásszal etessék?

Anyanyelvükön őket botulariusokként emlegették, portékájukat pedig tomaculumként

kolbasz.png

Ugyan a mai sült kolbászhoz volt hasonlatos, ám hústartalma nem vetekedhet korunk szaftos sült kolbászáéval!

Ami viszont már ténylegesen disznóhúsból készült, az a lucanica névre keresztelt sütni való kolbász, Lucania ihlette – ami viszont egy olasz város.

image-0-02-05-fc2305d97e4d7f5b518d35e69009bdd715d792a63cb277bd61f99be781fc75ef-v.jpg

Tehát, ha magát a sült kolbász eredetét firtatjuk, ezen két náció konyhájában kell keresgélnünk!

De ha csak élvezni szeretnénk az ízeket, akkor esszük tovább a legfinomabb sült kolbászt, amit a magyarok készítenek a legjobban!

kolbasz.jpg

Címkék: történelem
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr6412563873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolbásszal vigad a magyar!
süti beállítások módosítása