Kolbásszal vigad a magyar!

2017. május 24. 10:39 - KolbászAkadémia

Mitől különb a magyar sült kolbász a többi nemzetétől?

Sült kolbászt a világ sok táján ehetsz már, de egy igazi jó sült kolbászért felesleges elhagynod az országot! Mikor a külföldiek Magyarországra látogatnak, előszeretettel fogyasztják a magyar sült kolbászokat. De mitől finomabb, mint külhoni társai? 12065915_1050757544964143_2570665907041987010_n.jpg

Mi is van a magyar sült kolbászban?
Darált hús, szalonna, só, tört fehér bors, minimális cukor, és magyar fűszerpaprika.

Dél-Olaszországban a sült kolbászt fokhagymával, édesköménymaggal és chilipaprikával ízesítik. Olaszország északi részein parmezánt is kevernek bele, néhány részén pedig fehérbort is. af_no16_2013_zser_025.jpg

Toulouse tájékán őrölt szerecsendiót adnak hozzá, az itthon is ismert citromos kolbászt pedig a sváboknak köszönhetjük.

Tehát, amiben leginkább eltérnek a nációk sült kolbászai, az a fűszerezésük. A magyar sült kolbász ereje pedig pont ebben rejlik:

hurka-kolbasz2_1.jpg

A magyar fűszerpaprika
utánozhatatlan ízvilágot teremt!

 kolbasz.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr912536595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolbásszal vigad a magyar!
süti beállítások módosítása