Sült kolbászt a világ sok táján ehetsz már, de egy igazi jó sült kolbászért felesleges elhagynod az országot! Mikor a külföldiek Magyarországra látogatnak, előszeretettel fogyasztják a magyar sült kolbászokat. De mitől finomabb, mint külhoni társai?
Mi is van a magyar sült kolbászban?
Darált hús, szalonna, só, tört fehér bors, minimális cukor, és magyar fűszerpaprika.
Dél-Olaszországban a sült kolbászt fokhagymával, édesköménymaggal és chilipaprikával ízesítik. Olaszország északi részein parmezánt is kevernek bele, néhány részén pedig fehérbort is.
Toulouse tájékán őrölt szerecsendiót adnak hozzá, az itthon is ismert citromos kolbászt pedig a sváboknak köszönhetjük.
Tehát, amiben leginkább eltérnek a nációk sült kolbászai, az a fűszerezésük. A magyar sült kolbász ereje pedig pont ebben rejlik:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.