Kolbásszal vigad a magyar!

2017. július 10. 10:53 - KolbászAkadémia

Ashton Kutcher is odavan a magyar sült kolbászért!

Fővárosunk különböző pontjain nyár végéig bármikor belebotolhatunk a színészbe - hiszen Ashton Kutcher Budapesten tartózkodik. Legutóbb azon kapták rajta, hogy egy népszerű üzletláncban sütni való kolbászt vásárolt. De ki fogja neki elkészíteni?

kucher.jpg

Kutcher Magyarországra látogatásának apropója, hogy elkísérte szerelmét, Mila Kunist, aki kis hazánkban forgatja következő filmjét - a sztárpár két gyerkőckével bérel egy családi házat Budán.

Sok magyar ételt végigpróbáltak, így természetesen a szaftos sült kolbász sem maradhatott el!

kucher2.jpg

Kunis a forgatások miatt többet van távol Budán nyaraló családjától. Kutcher vajon saját maga sütötte meg a kolbászt ebéd gyanánt, vagy kedvese készítette el nekik munka után?

Többször látták a színészt asszisztensével vásárolgatni, meglehet, hogy ő a konyhafelelős? Netán szakácsot fogadtak fel a néhány hónapos itt tartózkodásukra?

kucher3.jpg

Szerinted hagyományosan eszik, kenyérrel tunkolva, vagy valami körettel tálalják? Hol ehettek először, hogy akár maguk is elkészítik otthon? 

Címkék: celeb
komment
2017. július 07. 10:19 - KolbászAkadémia

Mégis létezik hely, ahol kolbászból van a kerítés!

Noha kissé meseszerűnek hangzik, nem áll olyan messze a valóságtól, mint gondolod. Mondd csak, szívesen élnél egy olyan településen, ahol sült kolbászt osztogat a megye kormányhivatala? 

12065915_1050757544964143_2570665907041987010_n.jpg

Jártál már valaha Szegeden?
A város több éve ad otthont egy olyan fesztiválnak, melynek állandó programjai között szerepel a hagyományőrző böllérverseny.

Csongrád megye kormányhivatalának megbízottja pedig előszeretettel osztogat a nevesen nívós eseményen sült kolbászokat az odalátogatók számára.

hurka-kolbasz2.jpgMajd 700 (azaz HÉTSZÁZ) adag sült kolbászt osztottak szét, alig 2 óra leforgása alatt. Annyira ízlett a fesztiválozóknak, hogy néhány ínyenc képes volt többször is végigállni a kígyózó sort egy újabb adagért.

Ám nem kell olyan messze mennünk
egy finom sült kolbászért!


Hiszen nincs olyan települése kicsiny hazánknak, ahol ne lehetne hozzájutni legalább egy helyen a szaftos húskészítményhez!

spicy-italian-sausage.jpgTe mennyit utaznál egy jó magyar sült kolbászért?

Ebben a nagy nyári melegben
nem kell ám messzire menned!
Akár egy kerti parti keretei között is
hódolhatnál az ízének barátaiddal!


Nincs is más dolgod, mint összetrombitálni őket egy kupacba, venni néhány szál sütni való kolbászt,  saláta alapanyagot és akkora burgonyákat, amiket fóliában be tudsz gurítani a tűzbe.

A nyár- és a szabadságérzés garantált!

komment
2017. július 05. 10:16 - KolbászAkadémia

Mindennap kell enni sült kolbászt! - vallja egy 100 esztendős bácsi

Szerinted mi a hosszú élet titka?
Andy bácsi szerint az egyik lényeges dolog, ami élteti az embert, hogy mindennap sült kolbászt kell enni! Egy 100 éves ember tanácsát pedig érdemes megfogadni, nemigaz?
 sult-kolbasz_1.jpg

A bácsika vígan szeli elektromos rollerével Kalifornia utcáit, mit sem törődve a háta mögötti egy egész évszázadával. Andy bácsi sok mindent megélt, de három dolgot sosem hagyott veszni:

1. a családja iránti őszinte szeretetet,
2. a humorérzékét,
3. és az ízlelőbimbókat kényeztető sült kolbászt!
 andy.jpg

(A fotón: Andy bácsi)

Vajon miért vezeti vissza évei számát, egy idős ember a kolbászfogyasztásra?

Te szereted a sült kolbászt?


Mit gondolsz, meg tudnál enni belőle mindennap egy bizonyos mennyiséget? Arról sajnos nem szól a fáma, hogy Andy bácsi napi kolbász bevitele mennyi pontosan.

hurka-kolbasz41.jpg

De, aki a sült kolbászt szereti, annak felesleges is kereteket szabni, ugye? Egyél, amennyi jól esik, és tunkold fel a zsírját egy kis szelet serclivel, mint nagyapáink!

Forrás Andy bácsiról: https://www.popsugar.com

Címkék: érdekesség
komment
2017. július 03. 10:25 - KolbászAkadémia

Ez lesz a nagy kedvenced a nyáron!

Te is szereted a sült kolbászt? Ki ne szeretné a szaftját kenyérbe tunkolni, igaz? Hoztunk azonban egy olyan receptet, amiben fejedelmi szinten harmonizál a sült kolbász a többi hozzávalóval. Már is összefut a nyál a szádban, ugye?
sardelki_sous_zelen_ovoschi_5532x3702.jpg

Amire szükséged lesz
- 2 szál jóféle sütni való kolbász
- kb 10 szem sütni való egész krumpli
- 2 gerezd átnyomott fokhagyma
- 1-2 szál újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- kaliforniai paprika
- paradicsom
- kígyóuborka
- 2 evőkanál kókuszzsír
- egy kis vaj
- só

szeleteles.jpgÍgy készítsd el
Először vágd apróra és dinszteld meg az újhagymát, majd melegítsd elő a sütőt 160˙C-ra

Miután megmostad a sütni való kolbászt, kb negyed óráig áztasd vízben - hogy biztosan elkerüld, hogy kiszáradjon. Utána szurkáld meg néhány helyen, tedd tepsibe, önts rá nagyjából 1,5 deci vizet, és a kolbászok tetejére kend rá a kókuszzsírt.

Vagdosd be a megmosott burgonyát 3/4-ig, sózd meg, és tedd egy másik tepsibe. Tegyél egy kis vajat a krumpli tetejére, és önts a tepsibe 1 deci vizet. kolbi.jpgTedd be mindkét tepsit a sütőbe, és süsd 50 percig a tartalmukat - a krumplik nagyságától függően, lehet, hogy 40 perc is elég a számukra. 25 perc után a sült kolbászt fordítsd meg!

Miután lejárt az idő, csöpögtesd le a sült kolbászt. Keverd össze a fokhagymát a sajttal, és hogyha a krumpli is már majdnem teljesen megpuhult, szórd a tetejére - hogy még legyen ideje rásülni. krupmli.jpg

A zöldségeket karikázd, vagy kockázd ízlésed szerint.

Miután minden kisült, tedd őket egy nagy tálra, melléjük a zöldségeket, a kolbászt pedig szórd meg a felkarikázott újhagymával.

Jó étvágyat kívánunk!

Címkék: recept
komment
Kolbásszal vigad a magyar!
süti beállítások módosítása