Kolbásszal vigad a magyar!

2017. június 02. 10:49 - KolbászAkadémia

Potencia növelő lehet a sült kolbász?

Tovább
Címkék: érdekesség
komment
2017. május 31. 10:44 - KolbászAkadémia

Sült kolbász - a szabadság íze

Anno, mikor a sült kolbász még fénykorát élte, nagy közösség kovácsoló ereje volt. Te is falnád a jó a sült kolbászokat, igaz?watermark-image.jpg

Itt van a jó idő is, a sült kolbászt is szeretjük. Minden adott egy remek kerti partihoz!

Merítve a sült kolbászdás streetfoodosoktól, néhány kis rafinériával egy igazán különleges baráti összejövetelt rittyenthetünk!

tolto.jpg

Nincs más dolgod, mint hozzájutni néhány szál zamatos sütni való kolbászkához, venni néhány féle bucit és kiflit, grill sajtot, és még néhány szájízednek megfelelő hozzávalót.

Trombitáld össze a barátaidat a hátsó kertben, és indulhat is a sült kolbász parti!

party.jpg

Az ízek harmóniája garantált, de persze a hagyományos mustár-kenyér-ubi kombináció sem tiltott - hiszen úgy az igazi!

komment
2017. május 29. 10:49 - KolbászAkadémia

Tényleg a zsírtartalma határozza meg mennyire jó egy sült kolbász?

Miután befaltad a sült kolbászt, neked is jól esik a zsírját felitatni egy kis kenyérrel? Legtöbbünknél ez már-már rituálé, igaz? De vajon csak emiatt zsíros a sült kolbász? hurka-kolbasz41.jpg

Egy igazi jó sült kolbásznak viszonylag magas, 30-40%-os zsírtartalommal kell bírnia – amibe bele kell kalkulálni a hús zsírtartalmát is.

A malac fajtája tehát meghatározó tényezője a sült kolbászunk zsírtartalmának!

mangalica.jpgVegyük példának a mangalicát:
Finom és egészséges a zsírja, ám alacsony olvadáspontja miatt nagyon sok kiolvad a kolbászból sütés közben. Emiatt másféle zsírt, vagy szárazabb húst is tennünk kell mellé, ha mangalicából készítjük a sült kolbászt!

sult-kolbasz_1.jpg

Szeretnél még több érdekességet olvasni
a jó magyar sült kolbászról?

kolbasz.jpg

komment
Kolbásszal vigad a magyar!
süti beállítások módosítása