Anno, mikor a sült kolbász még fénykorát élte, nagy közösség kovácsoló ereje volt. Te is falnád a jó a sült kolbászokat, igaz?
Itt van a jó idő is, a sült kolbászt is szeretjük. Minden adott egy remek kerti partihoz!
Merítve a sült kolbászdás streetfoodosoktól, néhány kis rafinériával egy igazán különleges baráti összejövetelt rittyenthetünk!
Nincs más dolgod, mint hozzájutni néhány szál zamatos sütni való kolbászkához, venni néhány féle bucit és kiflit, grill sajtot, és még néhány szájízednek megfelelő hozzávalót.
Trombitáld össze a barátaidat a hátsó kertben, és indulhat is a sült kolbász parti!
Az ízek harmóniája garantált, de persze a hagyományos mustár-kenyér-ubi kombináció sem tiltott - hiszen úgy az igazi!
Miután befaltad a sült kolbászt, neked is jól esik a zsírját felitatni egy kis kenyérrel? Legtöbbünknél ez már-már rituálé, igaz? De vajon csak emiatt zsíros a sült kolbász?
Egy igazi jó sült kolbásznak viszonylag magas, 30-40%-os zsírtartalommal kell bírnia – amibe bele kell kalkulálni a hús zsírtartalmát is.
A malac fajtája tehát meghatározó tényezője a sült kolbászunk zsírtartalmának!
Vegyük példának a mangalicát:
Finom és egészséges a zsírja, ám alacsony olvadáspontja miatt nagyon sok kiolvad a kolbászból sütés közben. Emiatt másféle zsírt, vagy szárazabb húst is tennünk kell mellé, ha mangalicából készítjük a sült kolbászt!