Miután befaltad a sült kolbászt, neked is jól esik a zsírját felitatni egy kis kenyérrel? Legtöbbünknél ez már-már rituálé, igaz? De vajon csak emiatt zsíros a sült kolbász?
Egy igazi jó sült kolbásznak viszonylag magas, 30-40%-os zsírtartalommal kell bírnia – amibe bele kell kalkulálni a hús zsírtartalmát is.
A malac fajtája tehát meghatározó tényezője a sült kolbászunk zsírtartalmának!
Vegyük példának a mangalicát:
Finom és egészséges a zsírja, ám alacsony olvadáspontja miatt nagyon sok kiolvad a kolbászból sütés közben. Emiatt másféle zsírt, vagy szárazabb húst is tennünk kell mellé, ha mangalicából készítjük a sült kolbászt!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.