Kolbásszal vigad a magyar!

2017. május 29. 10:49 - KolbászAkadémia

Tényleg a zsírtartalma határozza meg mennyire jó egy sült kolbász?

Miután befaltad a sült kolbászt, neked is jól esik a zsírját felitatni egy kis kenyérrel? Legtöbbünknél ez már-már rituálé, igaz? De vajon csak emiatt zsíros a sült kolbász? hurka-kolbasz41.jpg

Egy igazi jó sült kolbásznak viszonylag magas, 30-40%-os zsírtartalommal kell bírnia – amibe bele kell kalkulálni a hús zsírtartalmát is.

A malac fajtája tehát meghatározó tényezője a sült kolbászunk zsírtartalmának!

mangalica.jpgVegyük példának a mangalicát:
Finom és egészséges a zsírja, ám alacsony olvadáspontja miatt nagyon sok kiolvad a kolbászból sütés közben. Emiatt másféle zsírt, vagy szárazabb húst is tennünk kell mellé, ha mangalicából készítjük a sült kolbászt!

sult-kolbasz_1.jpg

Szeretnél még több érdekességet olvasni
a jó magyar sült kolbászról?

kolbasz.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr1712547583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolbásszal vigad a magyar!
süti beállítások módosítása