Egy igazi magyar vasárnapi családi ebéd annak idején elképzelhetetlen volt sült kolbász nélkül. Hogy felélesszük a hagyományokat és mert tényleg nagyon finom, hoztunk nektek egy könnyen elkészíthető receptet!
Hamar kész van, és a kolbásszal együtt megsül a köret is – így nem kell az egész napot a konyhában töltened! Amit készíteni fogsz, az pedig nem más, mint sült kolbász krumpli ágyon!
Amikre szükséged lesz hozzá
- 4 szál sütni való kolbász
- 5 nagyobb szem burgonya
- 2 lecsópaprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 csipet só, ízlés szerint
- 1 csokor friss rozmaring
- és 1 evőkanál sertészsír
Így készítsd el
Pucold meg a krumplikat és karikázd fel őket. A zöldségeket aprítsd fel – a fokhagymához érdemesebb reszelőt használnod, hogy alaposabban el tudd majd dolgozni.
A són kívül más fűszert nem kell hozzáadnod, mert a kolbászból kisülő zsír megadja majd az egész étel zamatát! Viszont a kolbászokat kicsit szurkáld meg, hogy legyen hol kibugyognia a szaftnak – és hogy ne robbanjon szét a sülés közben.
Kend ki a sertészsírral a tepsit, szépen rendezd bele a krumpli karikákat a zöldségekkel, és a tetejükre tedd rá a kolbászokat. Végül takard le alufóliával és süsd 180°-on 1 órán át, majd szedd le a fóliát és süsd tovább még 20 percet.