Kolbásszal vigad a magyar!

2017. június 09. 10:00 - KolbászAkadémia

Egy jó ebéd receptje sült kolbásszal kezdődik!

Egy igazi magyar vasárnapi családi ebéd annak idején elképzelhetetlen volt sült kolbász nélkül. Hogy felélesszük a hagyományokat és mert tényleg nagyon finom, hoztunk nektek egy könnyen elkészíthető receptet! kolbasz.jpg

Hamar kész van, és a kolbásszal együtt megsül a köret is – így nem kell az egész napot a konyhában töltened! Amit készíteni fogsz, az pedig nem más, mint sült kolbász krumpli ágyon!

 Amikre szükséged lesz hozzá
- 4 szál sütni való kolbász
- 5 nagyobb szem burgonya
- 2 lecsópaprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 csipet só, ízlés szerint
- 1 csokor friss rozmaring
- és 1 evőkanál sertészsírkolbaszkrumpli.jpg

Így készítsd el
Pucold meg a krumplikat és karikázd fel őket. A zöldségeket aprítsd fel – a fokhagymához érdemesebb reszelőt használnod, hogy alaposabban el tudd majd dolgozni.

A són kívül más fűszert nem kell hozzáadnod, mert a kolbászból kisülő zsír megadja majd az egész étel zamatát! Viszont a kolbászokat kicsit szurkáld meg, hogy legyen hol kibugyognia a szaftnak – és hogy ne robbanjon szét a sülés közben.

Kend ki a sertészsírral a tepsit, szépen rendezd bele a krumpli karikákat a zöldségekkel, és a tetejükre tedd rá a kolbászokat. Végül takard le alufóliával és süsd 180°-on 1 órán át, majd szedd le a fóliát és süsd tovább még 20 percet.

   Jó   
 étvágyat 
 kívánunk! 

Címkék: recept
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr1812576815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolbásszal vigad a magyar!
süti beállítások módosítása