Kolbásszal vigad a magyar!

2017. június 21. 10:24 - KolbászAkadémia

Fektetted már a sült kolbászt fehérboros zöldségágyra?

Szeretjük a kolbászt, és valamit tenni kell ebédkor az asztalra is - tegyük hát össze a kellemest a hasznossal!

sutnivalokolbasz.jpg

Amire szükséged lesz
- 2 szál sütnivaló csípős házikolbász
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg savanyított vecsési káposzta
- 2 db nagyobb krumpli
- 1 kisebb sütőtök fele
- napraforgóolaj
- só
- őrölt feketebors
- köménymag
- 1 db babérlevél
- 1 dl fehérbor
sultkolbasz_salataagyon.jpg

Vágd hasábokra a megpucolt krumplit, kockázd fel a sütőtököt, vágd ketté és vágdosd be a szalonnát. Egy kis olajat önts a tepsibe, és pakolj bele egy rétegnyi káposztát. A babérlevelet tépd háromfelé és tedd a tepsibe következő rétegként, majd szórd meg borssal és köménnyel szájízed szerint.

A kolbászokat mindkét oldalukon meg kell szurkálni – hogy ne robbanjanak fel és a zsírja át tudja járni a többi hozzávalót. Utána a szalonnákkal, a tökkel és a krumplival együtt tedd bele a tepsibe.

180 C°-ra előmelegített sütőben fél órán át süsd, aztán a zöldségeket és a kolbászt fordítsd meg, locsold meg a fehérborral és süsd tovább – ha van, akkor grill funkción, 10 percen át.

 Jó étvágyat kívánunk!

Címkék: recept
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr312610503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolbásszal vigad a magyar!
süti beállítások módosítása