Te is szereted a sült kolbászt? Ki ne szeretné a szaftját kenyérbe tunkolni, igaz? Hoztunk azonban egy olyan receptet, amiben fejedelmi szinten harmonizál a sült kolbász a többi hozzávalóval. Már is összefut a nyál a szádban, ugye?
Amire szükséged lesz
- 2 szál jóféle sütni való kolbász
- kb 10 szem sütni való egész krumpli
- 2 gerezd átnyomott fokhagyma
- 1-2 szál újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- kaliforniai paprika
- paradicsom
- kígyóuborka
- 2 evőkanál kókuszzsír
- egy kis vaj
- só
Így készítsd el
Először vágd apróra és dinszteld meg az újhagymát, majd melegítsd elő a sütőt 160˙C-ra
Miután megmostad a sütni való kolbászt, kb negyed óráig áztasd vízben - hogy biztosan elkerüld, hogy kiszáradjon. Utána szurkáld meg néhány helyen, tedd tepsibe, önts rá nagyjából 1,5 deci vizet, és a kolbászok tetejére kend rá a kókuszzsírt.
Vagdosd be a megmosott burgonyát 3/4-ig, sózd meg, és tedd egy másik tepsibe. Tegyél egy kis vajat a krumpli tetejére, és önts a tepsibe 1 deci vizet. Tedd be mindkét tepsit a sütőbe, és süsd 50 percig a tartalmukat - a krumplik nagyságától függően, lehet, hogy 40 perc is elég a számukra. 25 perc után a sült kolbászt fordítsd meg!
Miután lejárt az idő, csöpögtesd le a sült kolbászt. Keverd össze a fokhagymát a sajttal, és hogyha a krumpli is már majdnem teljesen megpuhult, szórd a tetejére - hogy még legyen ideje rásülni.
A zöldségeket karikázd, vagy kockázd ízlésed szerint.
Miután minden kisült, tedd őket egy nagy tálra, melléjük a zöldségeket, a kolbászt pedig szórd meg a felkarikázott újhagymával.
Jó étvágyat kívánunk!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.