Kolbásszal vigad a magyar!

2017. július 03. 10:25 - KolbászAkadémia

Ez lesz a nagy kedvenced a nyáron!

Te is szereted a sült kolbászt? Ki ne szeretné a szaftját kenyérbe tunkolni, igaz? Hoztunk azonban egy olyan receptet, amiben fejedelmi szinten harmonizál a sült kolbász a többi hozzávalóval. Már is összefut a nyál a szádban, ugye?
sardelki_sous_zelen_ovoschi_5532x3702.jpg

Amire szükséged lesz
- 2 szál jóféle sütni való kolbász
- kb 10 szem sütni való egész krumpli
- 2 gerezd átnyomott fokhagyma
- 1-2 szál újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- kaliforniai paprika
- paradicsom
- kígyóuborka
- 2 evőkanál kókuszzsír
- egy kis vaj
- só

szeleteles.jpgÍgy készítsd el
Először vágd apróra és dinszteld meg az újhagymát, majd melegítsd elő a sütőt 160˙C-ra

Miután megmostad a sütni való kolbászt, kb negyed óráig áztasd vízben - hogy biztosan elkerüld, hogy kiszáradjon. Utána szurkáld meg néhány helyen, tedd tepsibe, önts rá nagyjából 1,5 deci vizet, és a kolbászok tetejére kend rá a kókuszzsírt.

Vagdosd be a megmosott burgonyát 3/4-ig, sózd meg, és tedd egy másik tepsibe. Tegyél egy kis vajat a krumpli tetejére, és önts a tepsibe 1 deci vizet. kolbi.jpgTedd be mindkét tepsit a sütőbe, és süsd 50 percig a tartalmukat - a krumplik nagyságától függően, lehet, hogy 40 perc is elég a számukra. 25 perc után a sült kolbászt fordítsd meg!

Miután lejárt az idő, csöpögtesd le a sült kolbászt. Keverd össze a fokhagymát a sajttal, és hogyha a krumpli is már majdnem teljesen megpuhult, szórd a tetejére - hogy még legyen ideje rásülni. krupmli.jpg

A zöldségeket karikázd, vagy kockázd ízlésed szerint.

Miután minden kisült, tedd őket egy nagy tálra, melléjük a zöldségeket, a kolbászt pedig szórd meg a felkarikázott újhagymával.

Jó étvágyat kívánunk!

Címkék: recept
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr5412637745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolbásszal vigad a magyar!
süti beállítások módosítása