Kolbásszal vigad a magyar!

2017. június 30. 10:58 - KolbászAkadémia

Új hullámokon lovagló sült kolbász?

Te miért szereted a sült kolbászt?
Szerinted ez egy olyan étel, amit meg tudnál unni, ha túl gyakran ennéd? Na, ettől nem kell rettegned! Egyre több olyan hely nyílik, ahol a sült kolbász a császár, és köré épül a birodalom!

hurka-kolbasz1.jpg

El tudod képzelni például, hogy a sült kolbászt spirulina szivaccsal eszed és wakame salátával? - Az utóbbi egyébként egy tengeri alga.

Vagy mondjuk megkóstolnál egy olyat, ami hagymamagos buciba van bújtatva kókuszgolyóval?

Mascarpone? Nem túl szokványos választás a sült kolbász mellé ez sem, igaz? 

tolto.jpgNa és azon gondolkodtál már, hogy milyen íze lehet egy csirkéből készült kolbásznak? Magában sem annyira szokványos, hát még, ha limeos-gyömbéres körítés van mellé.

Belegondolva inkább tűnik katyvasznak, mint ízharmóniának, ugye?

Meglepő, de ezek az összetevők nagyon kellemesen ki tudják hozni egymásból a legjobbat.sardelki_sous_zelen_ovoschi_5532x3702.jpg

Persze, ha az igazi sült kolbászra gondol az ember, mindig is a kenyérrel való szaft tunkolás fog az eszünkbe jutni a hentesnél, és a falusi disznóvágások, amik összekovácsolják a közösséget!

Címkék: érdekesség
komment
2017. június 28. 10:38 - KolbászAkadémia

Sült kolbász gumicukorral töltve?!

Világunk számos gasztro őrültséget alkotott már, de ennél összeegyeztethetetlenebb dolgot nehezen képes elképzelni az agyunk: gumimacik fortyognak a sült kolbász belsejében. Mit gondolsz, kik követték el ezt a szentségtörést? gumimaci-edesseg.jpeg

Sütni való kolbászt készítenek borjúból, marhából, sertésből... de hogy a gumicukor is alapját képezze, az valljuk be, nem sok ember fejében fogant meg. 

Dehát, Amerika ezen a téren is megmutatta, hogy van még a Nap alatt - sőt, náluk ez a fajta étel elég közkedvelt. Valószínűleg, többen kíváncsiak vagyunk rá, miként született meg ez az aligha korszakalkotó nyalánkság(?)

18195059_229736407511963_5420796514915184981_n.jpg

A gumicukorral töltött sült kolbász megálmodója egy minnesotai bolt tulajdonos és barátja, akik pusztán jópofaságból készítették el, hogy polgárpukkasszák vele a nagyérdeműt.

Ők is igencsak meglepődtek, mikor a férfi boltjában többen és többen keresték ezt a furcsa összetételű készítményt. 

gummy-bear.jpg

Vajon milyen íze lehet a gumimacinak, ahogy átáztatta a sült kolbász szaftja? Talán annyira rossz nem lehet, ha annyi amerikainak ízlik. 

 

Címkék: érdekesség
komment
2017. június 26. 10:54 - KolbászAkadémia

Hét indító energiabomba!

Szereted a csirkehúst? Na és a sült kolbászt? Mit szólnál egy olyan ebédhez ami kiadós, és ezt a két finom húsfajtát ötvözi? Garantáljuk, hogy ez lesz a család egyik kedvence!

kolbaszka.jpgAmire szükséged lesz hozzá
- 5 csirke felsőcomb (bőrrel együtt)
- 30 dkg sütni való kolbász
- 1-1,5 kiló burgonya
- 1 fej hagyma
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- só, bors, olaj ízlés szerint

csirkecomb.jpg

Így készítsd el
Mosd meg és töröld át a húsokat, majd sózd és borsod be. Forrald fel egy serpenyőben az olajat, és tedd bele a combokat a bőrös felüknél. Mikor megpirultak, akkor fordítsd meg őket és süsd még 2-3 percig.

Pucold meg a krumplit és főzd félig puhára sós vízben. A zöldségeket szintén pucold meg, és felkarikázva rendezd bele egy tepsibe, majd tedd rájuk a krumplit - amit közben felkockáztál, a csirkecombokat, és a kb ujjnyi vastagra szelt kolbászt.

Most még enyhén megfűszerezheted - ha intenzívebb ízharmóniát szeretnél, aztán fedd le alufóliával és tedd be a már 180°-ra előmelegített sütőbe. Vedd le a fóliát 20 perc után és még bő fél órán át süsd tovább, miközben néhányszor átforgatsz mindent a tepsiben.

csirkekolbi.jpg

 Jó 
 étvágyat 
 kívánunk! 

Forrás: divany.hu

Címkék: recept
komment
Kolbásszal vigad a magyar!
süti beállítások módosítása