Kolbásszal vigad a magyar!

2017. május 22. 10:46 - KolbászAkadémia

A kolbász a gazdagok étke?

„Kolbászból van a kerítés.” Még a most cseperedő nemzedék számára sem idegen ez a mondás. De vajon honnan származik? Te tudod a választ? 

20150301turija-turia-kobasicijada-2015-kolbasz47.jpg

Falunapokon disznóvágás alkalmával, utcabálokon és különböző kirakodó vásárokon is hozzá lehet jutni igazi jó magyar sült kolbászhoz.

Noha az árak változóak, nem olyan összegekig rúgnak, hogy csak a tehetősebbek engedhessék meg maguknak. Ellenben, mégis van egyfajta jóléti fokozója. 

kobasicijada-turija-kobasica-kobasice-serbiaphoto-com-jpg_660x330.jpg

Hiszen más nemzeteknél is fellelhető a sült kolbász, ám nem mindegy mit tartalmaz és milyen a formája!

Egy magyar szakácskönyvben fel is hívják a figyelmet a következőre: „...a párba osztott kolbászok nagyon németesek s inkább hasonlítván virslihez, igazi magyar házakban csak fitymálást idézne elő, ha olyan kis silány, araszos kolbászkákat tálalnának az asztalra” 

sardelki_sous_zelen_ovoschi_5532x3702.jpg

Tízenévekkel ezelőtt a sült kolbász kardinális részét képezte a nációk jólétének. Minél zamatosabb és tetszetősebb sült kolbász került a túrista tányérjára, annál gazdagabbnak tűnt maga az adott ország.

Mára ekkora súlya már talán nincsen, azonban ha finom sült kolbászról van szó,

több nemzetnek is
a jó magyar sült kolbászra
csorog a nyála!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr7112531455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolbásszal vigad a magyar!
süti beállítások módosítása